+359 895 787 165 Адрес: гр.Бургас, бул."Алеко Богориди" 18 Тел.:056 842 899, travel.burgas@gmail.com
КАПАДОКИЯ с полет от София
КАПАДОКИЯ с полет от София КАПАДОКИЯ с полет от София КАПАДОКИЯ с полет от София
Повече снимки ▼

Направи запитване

КАПАДОКИЯ с полет от София

»
»

665.00 лв

Кападокия – тази земя е като че ли извадена от сънищата и фантастичните приказки. Вятърът и слънцето са изваяли чудновати образувания от скалите, а човешката ръка е издълбала в тях едни от най-старите християнски църкви и манастири. Каменният град се намира в сърцето на Мала Азия, заемайки огромна територия между Понтийските планини и Тавър, Соленото езеро и р. Ефрат. Наричат Кападокия “Земя на светци” – родно място на Св. Георги, тя наистина е едно от най-големите хранилища на средновековното православие. С причудливите си скални пирамиди и гъби, с подземните си градове и скалните църкви днес Кападокия е един музей на открито, включен в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. 
Транспорт: Самолет Хранене: Закуска и вечеря Дестинация: Турция


Цени Програма Условия Информация
Кападокия с полет от София

 
 
НАСТАНЯВАНЕ В ХОТЕЛИ 3* И 4* Човек в двойна стая 3-ти възрастен Единично настаняване 2 възрастни + 1 дете (0-6,99) 2 възрастни + 1 дете (7-11,99)
12.09.2018 няма места
26.09.2018 665 лв 656 лв 900 лв 460 лв 577 лв

НАСТАНЯВАНЕ В ХОТЕЛИ 4* И 5* Човек в двойна стая 3-ти възрастен Единично настаняване 2 възрастни + 1 дете (0-6,99) 2 възрастни + 1 дете (7-11,99)
12.09.2018 няма места
26.09.2018 773 лв 763 лв 1008 лв 460 лв 626 лв

Цената включва:
 • Самолетен билет с чартърен полет София – Анталия – София с включени летищни такси и багаж.
 • 4 нощувки на база ол инклузив в района на Анталия в хотел (4* при икономичен вариант) и (5* при стандартен вариант).
 • 2 нощувки със закуска и вечеря в Кападокия в хотел хотел (3* при икономичен вариант) и (4* при стандартен вариант)
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в Коня в хотел (3* при икономичен вариант) и (4* при стандартен вариант).
 • Екскурзоводско обслужване в Анталия, Коня и Кападокия от местен лицензиран екскурзовод на български език, който ще пътува с групата.
 • Туристическа програма в Кападокия с екскурзовод на български език.
 • Туристическа програма в Коня с екскурзовод на български език.
 • Медицинска застраховка на ЗАД "Алианц България", с покритие 5000 евро (за лица до 65 години).
Цената не включва:
 • Такса гориво - начислява се при промяна на цените на горивата (виж забележката най- долу).
 • Доплащане за медицинска застраховка за лица от 65 до 69 години - 10 лв.
 • Доплащане за медицинска застраховка за лица от 70 до 79 години - 20 лв.
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" - доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и срока на анулация
 • Входните такси за музеите:
 • 1.Крепостта Ючхисар - 7 турски лири
 • 2.Национален парк Гьореме - 30 турски лири
 • 3.Долината Зелве - 10 турски лири
 • 4.Древния град Каймаклъ - 25 турски лири
 • 5.Гробницата на Мевляна, Коня – без входна такса
 • 6.Медресето Каратай в Коня – 5 турски лири
 • Посещение на атракционно заведение в Кападокия с програма с шоу на дервишите (15 мин.), с вечеря и напитки (без лимит местно производство)– 20 евро
 • Полет с балон над Кападокия с лицензирана местна компания, с включени лека закуска преди полета, сертификат и чаша шампанско – 120 евро
 • Екскурзия до Сиде и Манавгат – 50 евро
 • Разходи от личен характер и бакшиши.
ПОЛЕТНИ ДЕТАЙЛИ
 • Заминаване от София 12:10 – Анталия 13:45
 • Връщане от Анталия 14:35 – София 16:15
 • Авиокомпания Bulgaria Air Тип самолет: A 319

ДЕН-1
Събиране на летище София за полет до Анталия в 12:10 ч.Каца в Анталия в 13:45 ч. Посрещане от представителя на местната фирма - партньор. Трансфер до хотела и настаняване. Вечеря. Нощувка.
ДЕН-2
Закуска. Среща с местния екскурзовод и отпътуване за Коня - градът на танцуващите дервиши, наричани още „мистиците на исляма“. Безспорно най-известният дервиш е Мевляна Джелаледин Руми - един от най-тачените суфи-мистици и най-четените суфи-поети в света. Орденът на Мевляна изповядва една от най-либералните форми на исляма, базирана на неоплатонизма, а идеите му са оказали влияние върху личности, като Шекспир, Андерсен и др. Туристическа програма с посещение мавзолея на Мевляна, гробницата на Руми, джамията на големия събеседник и учител на Мевляна – Шемс от Тебриз, медресето Каратай– считано за един от големите университети в средновековна Анатолия. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
ДЕН-3
Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за Кападокия. Попътно разглеждане на „долината на любовта“ и фото пауза между уникалните скалисти образования. Следва долината Дербент, наречена още розовата долина, едно от най интересните създания на природата. Посещение на местността „Пашабаг“ известна още под името „долината на Симеон“. Смята се, че на това място е водил отшелнически живот Свети Симеон. Обяд (срещу доп. заплащане). Пристигане в Кападокия, настаняване в хотел. Вечеря. По желание организиране на тематична вечер с ориенталски танци (срещу доп. заплащане). Нощувка.
ДЕН-4
Закуска. За любителите на силните усещания в рано сутринта, преди закуска, по изгрев слънце, предлагаме полет с балон над прелестния лунен пейзаж на Кападокия с продължителност около 45 - 50 мин. Туристическа програма в Кападокия с посещение на древния град Каймаклъ, открит през 1938 г., но обявен като туристическа атракция през 1964 г. Спускайки се в дълбините му по близо сто тесни и наклонени тунела, ще се докоснете до уникални древни съоражения - изсечени в скалите църкви и манастири, спални помещения, каменни трапезарии и изумително запазени стенописи. Отпътуване за живописното градче Ючхисар, където е разположена едноименната крепост и най-високата точка в Кападокия. Наричат това място природен скален замък, съхранил множество тунели и галерии, разположени сред удивителни скални образувания. Екскурзионната програма продължава с националния парк Гьореме - център на ранното християнство. Огромният манастирски комплекс в Гьореме впечатлява с изящните си рисунки, съхранили се така ярки в продължение на векове, благодарение на неприкосновеността на варовиковите скали и постоянната температура в помещенията. Посещение на долината на приказните комини Зелве, където оформените под въздействието на вятъра и водата вулканични форми ще ви върнат още веднъж в мистичността, за да оставят у вас незабравими спомени. В традиционното грънчарско ателие, ще се запознаете с техниките на местните занаяти. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
ДЕН-5
Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за Анталия. Пристигане и настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
ДЕН-6
Закуска. Свободен ден за плаж и развлечения или по желание включване в организирана екскурзия. Вечеря. Нощувка.
ДЕН-7
Закуска. По желания екскурзия до античния град в Сиде и водопадите в Манавгат. В миналото Сиде е бил важен търговски и научен център, обграден със силни крепостни стени, разположен на живописен полуостров. Градът изживява своя златен век през римския период. В него е имало голяма Агора и антична търговска улица с множество павилиони и магазинчета. Тук все още могат да бъдат посетени добре запазените монументи от древни епохи, разказващи за славното минало на района. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
ДЕН-8
Закуска. Свободно време. Трансфер до летището и полет за София в 14:35 ч.Каца в 16:15 ч.
 • Минимален брой за осъществяване на пътуването - 45 човека
 • Срок за уведомяване при недостатъчен брой записани туристи 7 дни преди отпътуване
 • Начин на плащане: 30% депозит при записване, доплащане 20 дни преди датата на отпътуване(с изключение на резервациите направени по ранно записване или по специални промоционални цени).
 • Необходими документи за пътуване: валиден международен паспорт
 • Децата, пътуващи с един родител или без родители, представят освен международен паспорт, нотариално заверена декларация от единия или от двамата родители.

ДОПЪЛНИТЕ ЕКСКУРЗИИ СЕ ОСЪЩЕСТВЯВАТ ПРИ МИНИМУМ 20 ЧОВЕКА И СЕ ЗАЯВЯВАТ И ЗАПЛАЩАТ НА МЯСТО
Кападокия-земя на феномени
 
Районът, известен в древността като Кападокия, е дом на някои от най – необикновените природни чудеса. Той се състои от областите Аксарай, Навшехир, Нийде, Кайсери и Кършехир. Когато чуят името Кападокия, повечето хора мислят за градовете Ючхисар, Гьореме, Аванос, Юргюп, Деринкую, Каймаклъ и Ахлара, и техните околности, където за милиони години земята е придобила фантастични форми. „Вълшебните комини“, които изглеждат като обитавани от духове, и цели градове и храмове, разпространяващи се дълбоко под земята, съществуват в странна, неземна атмосфера.

Районът на Кападокия е обитаван от праисторически времена. През ранната бронзова епоха, поради добре развитата търговия, Кападокия е под влиянието на асирийската цивилизация. От тогава датира и писмеността. Изследователи са открили голям брой „кападокийски плочки“ - глинени плочки, изписани с клиновидно писмо, които разказват за сватби, търговски спорове и много други. Всички племена, които са били запленени от Кападокия са оставили следи от присъствието си на това място.

В началото на първото хилядолетие в недостъпната пустош на Кападокия започват да се заселват гонени от Рим ранни християни. Някои от тях пристигат в Йерусалим през Антиохия (Антакия) и Цезарея (Кайсери) през II в. и се установяват в района, известен сега като Деринкую. Те започват да разширяват съществуващите пещери от мека вулканична туфа и постепенно свързват в подземен град къщи, параклиси, църкви и дори манастири. Със сърце, душа и ръце те създават мира и сигурността, от които толкова отчаяно се нуждаят.

Твърди се, че в Кападокия има над 1000 църкви и параклиси. Неповторимото изящество на тяхната архитектура, дизайн и разположение спира дъха. Тези църкви притежават всички елементи на култовата архитектура: едно-, дву- и трикорабни базилики, кръстовидни планове, нартекси, коридори, апсида, куполи, колони и много други – и всички са издълбани в скала. Много църкви са украсени със старателно изрисувани фрески. Огромната задача тези църкви и подземни градове да бъдат поддържани, продължава непрекъснато дори при положение, че те се посещават от хиляди туристи годишно.

Фестивалът на танцуващите дервиши

Коня е най-важният център в Турция на суфиите, мистична ислямска секта, и близо 700 години тук пребивават танцуващите дервиши от ордена Мевлеви.

Тяхното Мевляна Теке (манастир Мевлана) е основано от поета и философа от ХІІІ в. Мевляна (майстор) Джалаладдин Руми, който смята, че едно екстатично, подобно на транс състояние на всемирна любов може да се предизвика чрез практиката на въртене, по начина, по който всички неща във вселената се въртят.

Всяка година в средата на декември последователите му честват неговия шеби Арус („ден на единение“ – денят, в който той е умрял) чрез изпълняването на сема, въртящия танц, един от най-хипнотичните спектакли в света. С дясната длан към небето, сякаш получават Божията милост, а с лявата длан надолу, като че ли я разпределят към земята, дервишите се въртят из залата, направлявани от танцмайстор и под съпровода на оркестър от традиционни инструменти, а накрая заемат една въртяща се позиция около шейха, старши дервиш, който представлява слънцето. Отхвърляйки при въртенето своите земни връзки, дервишите постигат единението си с Бог.

След като Мустафа Кемал Ататюрк обявява края на Османската империя през 1924 г., орденът Мевлеви е забранен като пречка за модернизацията на Турция. След прекъсване от двайсет и пет години група дервиши убеждават местните власти на Коня да им позволи отново да изпълняват „Въртенето“ като културно представление. То продължава ежегодно до наши дни. Манастирът Мевляна – днес музей – е посещаван от над един милион турци всяка година.

Запитване по офертата

Ако желаете да направите запитване или ....

Дата на заминаване
Пътуващи ( възрастни )
Пътуващи ( деца )
Вашето име
Вашият е-мейл
Телефон за връзка
Вашето запитване

Подобни оферти

РАЗГЛЕДАЙ Почивка в AQUASIS DE LUXE 5*,Дидим Почивка в AQUASIS DE LUXE 5*,Дидим Почивка в AQUASIS DE LUXE 5* с автобус от Бургас. Дати на пътуване 28 септември и 05 октомври.  Идеалният избор за Вашата Ваканция.

Транспорт: Автобус Хранене: всичко включено "Дестинация:Турция 579.00 лв
РАЗГЛЕДАЙ КАПАДОКИЯ с полет от Варна КАПАДОКИЯ с полет от Варна Екскурзия в Кападокия с полет от Варна.4 нощувки в Анталия/1 нощувка в Коня /2 нощувки в Кападокия.обслужване на български език. Транспорт: Самолет Хранене: Закуска и вечеря "Дестинация:Турция 665.00 лв
РАЗГЛЕДАЙ Септемврийски празници в Сицилия Септемврийски празници в Сицилия
Септемврийски празници в Сицилия.Директен полет от София до Катания.Обслужване на български език.Една екскурзия включена в цената.
Транспорт: Самолет Хранене: закуска "Дестинация:Италия 630.00 лв
РАЗГЛЕДАЙ РИМ - Вечният град РИМ - Вечният град
Екскурзия в Рим с полет от София за Септемврийски празници.Панорамна обиколка на Рим  включени в цената.Представител от България по време на пътуването.Разнообразна екскурзионна програма.
Транспорт: Самолет Хранене: закуска "Дестинация:Италия 760.00 лв
РАЗГЛЕДАЙ ОСТРОВ РОДОС от София ОСТРОВ РОДОС от София
Чартърна програма от София.3 нощувки в хотел по избор.Период: 27.10.18 - 01.10.18.
Транспорт: Самолет Хранене: закуска "Дестинация:Гърция 716.00 лв
РАЗГЛЕДАЙ Предколедна Виена Предколедна Виена
Предколедна Виена с включен обзорен тур на Виена в цената.Богата екскурзионна програма и обслужване на български език.Отстъпки за ранни резервации.

Транспорт: Самолет Хранене: закуска "Дестинация:Австрия 760.00 лв

Туристическа агенция Травел Бургас


Нищо не радва така очите,както готовият куфар за почивка ...