+359 895 787 165 Адрес: гр.Бургас, бул."Алеко Богориди" 18 Тел.:056 842 899, travel.burgas@gmail.com
Екскурзия до Китай - от древното към модерното
Екскурзия до Китай - от древното към модерното Екскурзия до Китай - от древното към модерното Екскурзия до Китай - от древното към модерното
Повече снимки ▼

Направи запитване

Екскурзия до Китай - от древното към модерното

»
»

3286.00 лв

Неслучайно Китай от местен език  се превежда като “Страната в центъра на света”. Без съмнение и в наши дни преводът обрисува съвсем точно най - многолюдната държава в света, с една от най-древните цивилизации и водеща световна икономическа сила. Каним ви да се потопите в тайните на тази уникална държава, която съчетава в себе си хилядолетна история, грандиозни архитектурни творения от стари времена (като Великата Китайска стена, Теракотената армия), световни изобретения на човешкия гений (като барута, компаса и лунния календар), древни религии и медицина, грандиозни ултрамодерни сгради и нечуван технотронен бум. 
Транспорт: Самолет Хранене: Закуска и вечеря Дестинация: Китай
Дата на тръгване Цена
02/03/2018 3286 лвЦени Програма Условия
Екскурзия до Китай - от древното до модернотоПекин – Сиян - Лоян - Шанхай

02.03 – 12.03.2018г.
11 дни / 8 нощувки

Дата На човек в двойна стая Единична стая Трети възрастен на допълнително легло
02.03.2018г
3286 Лева
    3732 Лева 3051 Лева
 
Цената включва:
·         самолетен билет с Турски авиолинии София - Истанбул - Пекин; Шанхай– Истанбул – София с летищни такси 
·         8 нощувки със закуски  в подбрани хотели 4* - 3 н. в Пекин ( Beijing Plaza или подобен ), 1н. в Лоян ( Luoyang Peony Hotel или подобен) 2 н.в Сиян ( Xian Skytel Hotel или подобен ), 2 н. в Шанхай ( Shanghai Days Hotel или подобен )
·         7 вечери по маршрута в местни ресторанти с китайска храна и включена чаша безалкохолна напитка или бира
·         Трансфер Пекин – Лоян с влак стрела
·         Трансфер Лоян - Сиян с влак стрела
·         Трансфер Сиян – Шанхай с влак стрела
·         Климатизиран транспорт
·         Входни такси за музеите и обектите по програмата
·         Екскурзоводско обслужване с превод на български език по време на програмата
·         Всички трансфери, упоменати в програмата
·         Медицинска застраховка с асистанс с покритие 10 000 евро на човек
·         Водач който ще придружава групата през цялото време
 
Цената не включва:
·         бакшиши за екскурзоводите, хотелите и ресторантите – 30 евро / 60 лв, заплащат се предварително в България.
·         билет за спектакъла «Династията на Златната Маска» в Пекин с включен трансфер – 40 евро/78 лв на човек (при минумум 10 записани туриста).
·         посещене на акробатично шоу в Шанхай – 40 евро/78 лв на човек (при минумум 10 записани туриста).
·         Полудневна екскурзия до Zhujiajiao - (48 евро/94лева) (при минумум 10 записани туриста).
·         лични разходи (телефонни разговори, мини-бар и др.), неупоменати в програмата услуги.
·         такса за издаване на групова туристическа виза за еднократно влизане в страната – 60 USD на човек (около 108 лв.в зависимост от курса на долара).
·         По желание застраховка “Отмяна на пътуването” – около 3 % от пакетната цена. Застраховката се сключва в деня на записването.
 
 
ДЕН-1
Програмата започва с полет от София с Турски авиолинии в 21.35 ч. Каца в Истанбул в 00.10 ч. 
ДЕН-2
Полет от Истанбул в 02.20 ч.Каца в Пекин в 16.25 ч. Посрещане от представител на фирмата партньор. Трансфер и настаняване в хотел Beijing Plaza Hotel 4* или подобен. Свободно време за  разходка и опознаване на Пекин.Вечеря и нощувка.
ДЕН-3

Закуска.
Туристическа обиколка на Пекин – град с над три хилядолетна история и административен център на Китай повече от 850 години. Екскурзията включва посещение на най-големия открит площад в света - Тян ан Мън (Площад на небесното спокойствие), като на него една от важните забележителности е прочутият мавзолей на видния китайски политик Мао Дзъдун.
Пешеходната разходка продължава с посещение на Забранения град, известен още като Зимния императорски дворец Гугун, откъдето почти 400 години династиите Мин и Чин са управлявали страната. Със своите 980 сгради и 9999 стаи дворецът е обявен от ЮНЕСКО за част от световното културно наследство. Част от днешната обиколка е и посещението на Летния дворец - един от най-впечатляващите и големи дворци в света, с най-големия и най-добре поддържан парк в Китай, известен със своите градини и езера. Вечеря и нощувка. 
ДЕН-4

Закуска.
Днешният ден е посветен на Великата китайска стена (ЮНЕСКО) - едно от чудесата на света и символ на Китай. Подобно на опашка на гигантски дракон с височина от 8 метра, тя се извива през планини, долини и гори в продължение на повече от 9000 км. Това уникално архитектурно творение, което ясно се вижда и от Космоса, безусловно свидетелства за величието на древен Китай. Великата китайска стена е символът на Китай и мъдростта на китайския народ. Направо е невероятно как китайците са успели да построят такава велика архитектура с обикновени и прости инструменти в древноста. 
Следва посещение на Нефритената фабрика и спирка за кратка фотопауза в Пекинския олимпийски парк, където може да се види отвън Националния стадион „Птиче гнездо“ (във формата на птиче гнездо) и Националния плувен център „Воден куб“, където са се провели олимпийските игри през 2008 г.
Допълнителна екскурзия: Преди вечеря възможност за посещение на грандиозния шоу спектакъл «Династията на Златната Маска» - зашеметяваща комбинация от вода, светлина, музика и танци. – ( 40 евро/78 лева). Вечеря и нощувка.
ДЕН-5
Закуска, напускане на хотела.
Трансфер до жп гарата и отпътуване с високоскоростен влак за Лоян в 11:02ч. Пристигане в Лоян в 14:45ч. Посещение с разглеждане на уникалния будистки манастирски комплекс – пещерите Лонгмън (ЮНЕСКО) известни още като вратата на дракона. 1400-те пещери се намират на 12 км. южно от съвременен Лоян и съхраняват 100 хиляди будистки статуи, с размери от 25 мм. до 17 м. височина и около 2500 стели и надписи, поради което носят още името "Гората на Древните Колони".Вечеря и нощувка.
ДЕН-6
Закуска. Отпътуване с автобус към манастира Шао Лин, който от древни времена е център на бойни изкуства и школата по Дзен будизъм. Посещение на централния будистки храм и присъствие на кунг-фу демонстрация. Трансфер до жп гарата и отпътуване с високоскоростен влак за Сиян в 18:38ч. Пристигане в Сиян в 20:04ч.Вечеря и настаняване в хотела за нощувка.
ДЕН-7

Закуска. Обиколката започва с посещение на едно от Новите чудеса на света - гробницата с теракотената армия (ЮНЕСКО). Изграждането на уникалната армия от над 7000 фигури, подредени за поход, започва през 246 г. и е продължило 36 години. Това уникално творение на човешката мисъл е останало скрито под земята в продължение на векове, когато случайно е било открито от местни фермери през 1974 г. Посещение на магазин за изделия изработени от лак, след което свободно време за разходка из стария град. Вечеря и нощувка.
ДЕН-8
Закуска. Разглеждане на добре запазените стари градски стени (ЮНЕСКО) и посещение на Голямата пагода на Великата Гъска - хранилище на ценни будистки ръкописи. Трансфер до жп гарата и отпътуване с високоскоростен влак за Шанхай в 15:11ч. Пристигане в Шанхай в 21:24ч. Настаняване в хотела за нощувка.
ДЕН-9
Закуска.
Целодневна екскурзия на Шанхай – финансовата столица на Китай. Наричан още “Париж на Изтока” или “Китайският Чикаго.  Градът е дом на ултрамодерна съвременна архитектура, култура, изискани ресторанти и луксозни магазини.
Започваме обиколката си с посещение на Храма на Нефритения Буда. Името му идва от двете статуи на Буда, изработени от цяло парче бял нефрит, ювелирни, полупрозрачни с тържествен израз на лицата, показват отличните умения на творците им. Градините Yuyuan - има много живописни дворове, декорирани с барокови алпинеуми, басейни, растения, като всички са свързани с коридори и проходи.
Фабрика за перли – запознаване и получаване на знания за пресните перли.
Телевизионна кула – символа на Шанхай, известната кула е открита през 1994г и е висока 468 метра.
Пазаруване по булевард Nanjing Road  – започва от изкуствения кей (the Bund) в центъра на Шанхай и продължава в западна посока. По средата му се намира Народния площад. Известен със своята оживеност и модернизация, Nanjing Road печели репутацията си на "Първия търговски булевард в Китай", което е най-доброто място за пазаруване, също както са Пето авеню в Ню Йорк и Шанз-Елизе в Париж. Тук могат да бъдат намерени някои от традиционните за Шанхай храна и занаяти. Разходката по този булевард завършва на кея (the Bund) - известен крайбрежен квартал и най-известната забележителност на града. Думата „Bund“ е от англо-индийски произход и означава насип на първа линия. Това е също и най-популярното място за да се насладите на вечерната гледката на града.
Допълнителна екскурзия: Акробатично шоу - ще се насладите на едни от най-добрите акробати в света. (40 евро/78лева). Вечеря и нощувка. 
ДЕН-10
Закуска.
Възможност за полудневна екскурзия до Zhujiajiao ( срещу допълнително заплащане ) или свободно време за разглеждане на Шанхай.
Zhujiajiao който наричат също Венеция на изтока, заради многото канали, разделящи града.
Разположен в покрайнините на Шанхай, Zhujiajiao е очарователен град с много старинни и живописни сгради, разположени от двете страни на каналите. Градът е основан преди почти 1700 години и става преуспяващ с производството си на платове и ориз. Все още има стари сгради - складове за ориз, които ни връщат назад във времето. Следобяд завръщане в Шанхай, кратко свободно време, след което трансфер до летището за полет с Турски авиолинии за София през Истанбул в 23:15ч.
Допълнителна екскурзия: Zhujiajiao – Венеция на изтока. (48 евро/94лева).
ДЕН-11
Кацане в Истанбул в 06:10ч. и полет за София в 08:45ч. Пристигане в София в 09:10ч.
Полетно разписание:
02.03 TK 1030 София 21:35 – Истанбул 00:10
03.03 TK  020 Истанбул 02:20 – Пекин 16:25
11.03 TK  027 Шанхай 23:15 – Истанбул 06:10 – на следващия ден
12.03 TK 1027 Истанбул 08:45 – София 09:10
 
 
Допълнителна информация:
·         цените са изготвени при следните валутни курсове: 1 USD = 1,75 лв.; като при увеличение или намаление на курса в размер на 5%  фирмата си запазва правото да преизчисли посочените цени до 21 дни преди пътуването
·         Офертата важи при минимум 15 туристи.
 
 
Необходими документи за издаване на туристическа виза за Китай
o   международен паспорт и копие на паспорта от страницата със снимката, валиден минимум 6 месеца след датата на завръщане
o   такса за издаване на туристическа виза за еднократно влизане в страната – 60 USD на човек
Ваксини - няма медицински изисквания за имунизации
 
Начин на плащане:
При резервация се внася депозит в размер на 900 евро или 1760 лв; доплащане 40 дни преди пътуването.

Срокове за анулации и неустойки:
·         До 60 работни дни от датата на заминаване – без неустойка
·         От 59 работни дни до 40 дни – 900 евро или 1760 лв
·         От 40 работни дни до деня на отпътуване – 100% от стойността на пътуването
 
Забележка:  При лоши метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства програмата на екскурзията в Китай може да претърпи промяна в реда на провеждане!

Запитване по офертата

Ако желаете да направите запитване или ....

Дата на заминаване
Пътуващи ( възрастни )
Пътуващи ( деца )
Вашето име
Вашият е-мейл
Телефон за връзка
Вашето запитване

Подобни оферти

РАЗГЛЕДАЙ Екскурзия в Шри Ланка Екскурзия в Шри Ланка
Храмове, красива девствена природа, цветни мечти с плодови аромати и плажове облени от топлите води на Индийския океан. Легендарният остров на подправките ви зове за приключения... 

 
Транспорт: Самолет Хранене: Закуска и вечеря "Дестинация:Шри Ланка 2932.00 лв
РАЗГЛЕДАЙ Почивка на о. Мавриций Почивка на о. Мавриций
Почивка на о.Мавриций 7 нощувки на това райско кътче.Програма всяка седмица от септември до март до 2018 г.
Транспорт: Самолет Хранене: закуска "Дестинация:Мавриций 2937.00 лв
РАЗГЛЕДАЙ Почивка на о.Мавриций - 6 нощувки Почивка на о.Мавриций - 6 нощувки
Екзотична почивка на о.Мавриций.Програма 6 нощувки в хотел по избор всяка седмица от октомври 2016 до края на април 2017 г.
Транспорт: Самолет Хранене: всичко включено "Дестинация:Мавриций 3374.00 лв
РАЗГЛЕДАЙ Екскурзия Сингапур, Бали, Дубай през март Екскурзия Сингапур, Бали, Дубай през март Магическо пътуване до модерният Сингапур, мистичното Бали с  белоснежни плажове, величествени храмове, мил и приветлив народ, перлата на Арабският полуостров Дубай. С тази  екскурзия  ще се потопите в три различни свята.  Транспорт: Самолет Хранене: закуска "Дестинация:Индонезия 3257.00 лв
РАЗГЛЕДАЙ Круиз КАНАРСКИ ОСТРОВИ И МАРОКО Круиз КАНАРСКИ ОСТРОВИ И МАРОКО All Inclusive круиз Канарски острови и Мароко с включени самолетни билети,трансфери,пристанищни такси и тур мениджър от агенцията с български език. Транспорт: Самолет Хранене: всичко включено "Дестинация:Испания 2990.00 лв

Туристическа агенция Травел Бургас

Нищо не радва така очите,както готовият куфар за почивка ...